top of page

BIOGRAFIE SASHA ROSEN

  • Facebook
  • Instagram
  • Spotify

Sasha Rosen werd op 28 mei 1978 geboren in Amsterdam. Ze groeide op in de Zuidoostbeemster, een polder vlakbij haar geboortestad. Ze kwam al op jonge leeftijd in aanraking met theater doordat haar moeder Manja Siebrecht, kindermusicals schreef en regisseerde. Zo stond Sasha al op 5-jarige leeftijd voor het eerst op de planken. Vanaf haar achtste deed ze echt actief mee aan elke productie die haar moeder schreef. Iets later werd, door haar ouders, het Nederlands Kindertheater, opgericht met een daarbij horende theaterschool. Sasha kreeg drie uur per week les in zang, dans en spel en speelde bijna elk weekend mee in een musical. Ze traden op in bijna elk theater in Nederland, maar kwamen ook in het buitenland terecht: België, Tsjechië, Rusland (Moskou) en zelfs een tournee naar Broadway New York werden gemaakt. 

In 1992 zocht Michael Jackson een aantal kinderen om mee te zingen met zijn hit Heal the world tijdens zijn Dangerous Worldtour in De Kuip in Rotterdam en ook daar mocht Sasha bij zijn. In hetzelfde jaar vertegenwoordigde Sasha samen met het NKT Nederland tijdens de Danny Kaye Children’s award, waar ze in de finale terechtkwamen.

 

Nadat ze haar middelbare school had afgerond studeerde ze een jaar aan het Conservatorium in Alkmaar, maar was daar niet op haar plek. Ze trok haar stoute schoenen aan en deed auditie voor de Theatergroep Jeans. Daar werd ze op 18-jarige leeftijd als jongste ooit aangenomen bij het gezelschap en toerde met Jeans 7, 8 en 9 Nederland rond met deze zang- en dans show. Bij Jeans 9 was ze ook vocaal captain.

In 1999 speelde ze Rosa Sanders in de televisieserie: Finals. Een zeer succesvolle reeks op BNN.

Toen ze in datzelfde jaar een summerschool volgde van de befaamde Engelse school Guildford School of Acting, besloot ze auditie te doen voor de opleiding musical/theatre. Ook daar werd ze aangenomen en Sasha vertrok voor een aantal jaar naar Engeland.

 

Nadat ze haar opleiding succesvol had afgerond, kwam ze terug naar Nederland en kreeg ze haar eerste hoofdrol als Julia in en musical: Romeo en Julia. Daar veranderde haar leven voorgoed. Niet alleen leerde ze daar haar toekomstige man Davy Gilles kennen, ook opende deze productie deuren in België. 

Eerst speelde ze nog Noura in de musical Dolfje Weerwolfje, maar daarna kreeg ze de kans om de titelrol in de Studio 100 musical Sneeuwwitje te spelen. Deze productie werd ook gecapteerd, is op DVD verschenen en wordt nog altijd zeer regelmatig uitgezonden op TV. 

 

Sophie in Mamma Mia! was de volgende hoofdrol die ze te pakken had. Die rol mocht ze eerst in Nederland spelen, daarna in Vlaanderen. Sandy in de Vlaamse versie van de musical Grease volgde. En ook Beauty and the Beast (alternate Belle), Annie (Lily en alternate Grace) en Notre Dame de Paris (alternate Esmeralda en Fleur-de-Lys) kwamen op haar CV te staan.  Ze zorgde daarna nog voor de kinderregie van de musical Oliver!

 

Voor haar rollen in SneeuwwitjeMamma Mia! en Grease werd ze genomineerd voor de

Vlaamse Musicalprijzen. Toevallig ook de producties waar ze naast Davy Gilles op de planken stond.

 

Ondertussen emigreerde Sasha naar België en vestigde zich samen met Davy in Westerlo. Tussen de producties door zat Sasha niet stil. 

Ze was de zangeres van de Ketnetband, de BemBem Band en de Studio 100 TV Band, speelde een rol in de film K3 en het ijsprinsesje en in de tv-series Spoed, Wittekerke en Kattenoog. Ze zong in de Viage Viage Musical Dinnershow in Brussel en presenteerde het programma Tandem op RTV. Ook werkte Sasha met veel plezier mee aan de openluchtspektakels die in haar eigen woonplaats plaatsvonden: De Merodes (Gravin De Merode), Marie-Antoinette (Prinses De Lamballe) en Albert 1 (Koningin Elisabeth).  

In 2017 speelde Sasha Katie McKlyte in de bioscoopfilm H.I.T. van De Romeo’s, waar ze de rivaal speelde van Davy. In 2021 werd ze opnieuw gevraagd om te presenteren: ze is elke week te zien in het tv-programma Wonen Plus op TV Plus.

 

In 2010 trouwde Sasha met Davy en in 2011 en 2014 werd ze moeder van zoon Beau en dochter Noa.

In 2011 besloot ze samen met haar man een duo te vormen: Sasha & Davy. Een zeer succesvol project waarbij ze inmiddels zorgden voor 8 albums, diverse hoge noteringen in de hitparades en heel veel optredens in Vlaanderen. 

Voor het 10-jarig jubileum van Sasha & Davy bracht het duo in november 2021 een nieuw album uit: Thuis. Het bestaat uit een 3-delige cd-box, inclusief 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits van de voorbije 10 jaar. Tussen de nieuwe nummers staat ook de eerste solo single van Sasha Rosen Door jou.

Inmiddels is Sasha Rosen ook afgestudeerd als Kindercoach en heeft ze een kindercoachpraktijk geopend in Westerlo: 'Het leven is mooi'. Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van begeleiding voor kinderen en jongeren, die het even moeilijk hebben met bepaalde situaties, door omstandigheden niet lekker in hun vel zitten en daardoor hun evenwicht zoek zijn. Voor meer informatie kan je de website van de praktijk bekijken door op onderstaande knop te klikken.

 

bottom of page