top of page

BIOGRAFIE SASHA & DAVY

YMDI-20211107-174158-ILCE-7M3.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • TikTok
  • Spotify
  • Youtube

De Nederlandse Sasha Rosen (1978) en Vlaamse Davy Gilles (1976) leerden elkaar in 2004 kennen tijdens de musical Romeo en Julia, waarin ze de titelrollen vertolkten. De vonk sloeg over. Later volgden de kaskrakers SneeuwwitjeMamma Mia en Grease. Telkens vonden ze elkaar op het toneel in een passionele omarming. Ook achter de schermen ontvlamde de liefde en fictie werd werkelijkheid in de zomer van 2010. Sasha en Davy stapten in het huwelijksbootje. Nog geen jaar later werd hun eerste zoontje geboren: Beau. In april 2014 werden ze opnieuw trotse ouders van hun 2e kindje: dochter Noa.

 

Sasha bleef actief als (musical)actrice en zangeres. Davy speelde o.a. in de succesvolle televisieseries Familie en Wittekerke. Daarnaast maakt hij sinds 2003 deel uit van de zeer succesvolle Vlaamse band De Romeo’s.

 

Mamma Maria, Onafscheidelijk en Een zomeravond met jou, waren een aantal van de eerste hitsingles uit hun debuut album Onafscheidelijk van dit muzikale echtpaar. 

Na het succes van hun eerste album, brachten Sasha & Davy begin 2014 een nieuw album uit: Wij zijn één. Dit album kwam tot stand in samenwerking met Jan Smit, die samen met Davy een aantal nummers schreef. Nederlandstalige pop-nummers met een frisse sound, vlotte up-tempo nummers en prachtige ballads. Ook allemaal voorzien van unieke videoclips. Zo verraste Sasha in de clip van Wij zijn één, Davy met een positieve zwangerschapstest en in de clip van Wonderkind toonden Sasha & Davy hun pasgeboren dochtertje Noa.

In de zomer van 2015 bracht het duo een derde album uit: La Vita è Bella. Een concept-album met Italiaanse klassiekers in een Nederlandstalig jasje. Het duo reisde naar Firenze om een zevental clips op te nemen. Die DVD-special verscheen samen met de CD en zorgde voor een zeer succesvol album.

 

Het vierde album Leef en Lach kwam in 2017 uit. Met o.a. de singles Op elk moment, Vrij als de wind en Lente.

In hetzelfde jaar is de Romeo's film H.I.T., waar ze allebei in meespelen, in première gegaan. Ook stond het koppel voor het eerst op het Schlagerfestival in Hasselt. 

Op het vijfde album In the Jukebox staan klassiekers uit de jaren '60 en '70. Op aanvraag van de fans is dit concept album tot stand gekomen, met nummers als Stand by me, My girl en Always on my mind.

Zonde van de tijdBlijf gelovenRadioToen zag ik jou en Droom zijn de singles uit een nieuw origineel Nederlandstalig album dat op 31 mei 2019 uitkwam. Davy schreef alle muziek voor dit album. De single Radio werd een zomerhit en kwam ook uit als remix featuring Robert Abigail. 

Sasha & Davy waren tijdens Zomerhit 2019 genomineerd voor de Radio 2 Muziekprijzen, in de categorie 'Beste Groep'. 

In november 2019 verscheen het kerstalbum 'Christmas', een Engelstalig album met de bekendste kerstklassiekers in een Sasha & Davy jasje. De singles Blue Christmas en Merry Christmas Everyone zijn uit dat album verschenen.

De single Je leeft maar 1 keer die in mei 2020 is uitgekomen bleek zeer toepasselijk tijdens de coronacrisis: geniet van alle mooie dingen in het leven. En dat is ook de positiviteit dat het koppel met zich meedraagt. Op 5 november 2021 is het 10 jarig jubileum album 'Thuis' verschenen. Het bestaat uit een 3-delige cd-box, inclusief 15 nieuwe nummers en hun 30 grootste hits van de voorbije 10 jaar. Tussen de nieuwe nummers staan ook solo's van zowel Sasha als Davy. Waaronder de singles Door al m'n tranen heen, Door jou en Hij vecht. Ook de singles Je leeft maar 1 keer, Geloof jij in mij en Meer van jou, staan op dit album.

Op 2 december 2022 verscheen de single Elke dag verliefd. Een nieuwe song met herkenbare, oudere elementen. Een nummer recht uit het hart. Op 2 juni 2023 is de nieuwste single van Sasha & Davy verschenen: Zeeën van Tijd. Een zomers nummer waarin je al je zorgen even vergeet, waar tijd niet belangrijk is, maar liefde des te meer. In dezelfde zomer besloten Sasha & Davy én De Romeo's de handen in elkaar te slaan en brachten ze een remix van Een zomeravond met jou uit. Hiermee waren ze o.a. te zien in de populaire TV Programma's Tien om te Zien en Vlaanderen Muziekland.

Op 31 mei 2024 verscheen de nieuwste single van Sasha & Davy Ik zing met jou. 

Ondertussen treden ze op in het hele land en zingen Sasha & Davy een mix van eigen nummers en covers. Door de vloeiende combinatie van pure romantiek, professionaliteit en sfeer is deze act bij uitstek geschikt voor iedere gelegenheid. 

bottom of page