BIOGRAFIE

Sasha & Davy
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
  • YouTube

De Nederlandse Sasha Rosen (1978) en Vlaamse Davy Gilles (1976) leerden elkaar in 2004 kennen tijdens de musical Romeo en Julia, waarin ze de titelrollen vertolkten. De vonk sloeg over. Later volgden de kaskrakers SneeuwwitjeMamma Mia en Grease. Telkens vonden ze elkaar op het toneel in een passionele omarming. Ook achter de schermen ontvlamde de liefde en fictie werd werkelijkheid in de zomer van 2010. Sasha en Davy stapten in het huwelijksbootje. Nog geen jaar later werd hun eerste zoontje geboren: Beau. In april 2014 werden ze opnieuw trotse ouders van hun 2e kindje: dochter Noa.

 

Sasha bleef actief als (musical)actrice en zangeres. Davy speelde o.a. in de succesvolle televisieseries Familie en Wittekerke. Daarnaast maakt hij sinds 2003 deel uit van de zeer succesvolle Vlaamse band De Romeo’s.

 

Mamma Maria, Onafscheidelijk en Een zomeravond met jou, waren een aantal van de eerste hitsingles uit hun debuut album Onafscheidelijk van dit muzikale echtpaar. 

Na het succes van hun eerste album, brachten Sasha & Davy begin 2014 een nieuw album uit: Wij zijn één. Dit album kwam tot stand in samenwerking met Jan Smit, die samen met Davy een aantal nummers schreef. Nederlandstalige pop-nummers met een frisse sound, vlotte up-tempo nummers en prachtige ballads. Ook allemaal voorzien van unieke videoclips. Zo verraste Sasha in de clip van Wij zijn één, Davy met een positieve zwangerschapstest en in de clip van Wonderkind toonden Sasha & Davy hun pasgeboren dochtertje Noa.

In de zomer van 2015 bracht het duo een derde album uit: La Vita è Bella. Een concept-album met Italiaanse klassiekers in een Nederlandstalig jasje. Het duo reisde naar Firenze om een zevental clips op te nemen. Die DVD-special verscheen samen met de CD en zorgde voor een zeer succesvol album.

 

Het vierde album Leef en Lach kwam in 2017 uit. Met o.a. de singles Op elk moment, Vrij als de wind en Lente.

In hetzelfde jaar is de Romeo's film H.I.T., waar ze allebei in meespelen, in première gegaan. Ook stond het koppel voor het eerst op het Schlagerfestival in Hasselt. 

Op het vijfde album In the Jukebox staan klassiekers uit de jaren '60 en '70. Op aanvraag van de fans is dit concept album tot stand gekomen, met nummers als Stand by me, My girl en Always on my mind.

Zonde van de tijdBlijf gelovenRadioToen zag ik jou en Droom zijn de singles uit een nieuw origineel Nederlandstalig album dat op 31 mei 2019 uitkwam. Davy schreef alle muziek voor dit album. De single Radio werd een zomerhit en kwam ook uit als remix featuring Robert Abigail. 

Sasha & Davy waren tijdens Zomerhit 2019 genomineerd voor de Radio 2 Muziekprijzen, in de categorie 'Beste Groep'. 

In november 2019 verscheen het kerstalbum 'Christmas', een Engelstalig album met de bekendste kerstklassiekers in een Sasha & Davy jasje. 

Ondertussen treden ze op in het hele land en zingen Sasha & Davy een mix van eigen nummers en covers. Door de vloeiende combinatie van pure romantiek, professionaliteit en sfeer is deze act bij uitstek geschikt voor iedere gelegenheid. 

Biografie Davy Gilles

Davy Gilles heeft zich ongetwijfeld opgewerkt tot één van de grootste Vlaamse zangtalenten. Hij weet zich perfect aan te passen aan het publiek waarvoor hij zingt. Davy zong al verschillende Radio 2 hitjes bij elkaar en was hiermee steeds te bewonderen in verschillende radio en tv programma’s. Ieder moment, Niet denken maar doen, Altijd weer thuis, Zelfs je naam is mooi en Laat me nooit meer gaan zijn maar enkele pareltjes uit zijn debuutalbum Samen Sterker.

Davy speelde hoofdrollen in de musicals Doornroosje, Romeo en Julia, Sneeuwwitje, Mamma Mia en Grease. Als tv acteur speelde hij o.a. in Familie en Wittekerke en gastrollen in tal van al andere tv series. Davy Gilles’ grootste passie blijft zingen en het publiek entertainen en dat bewijst hij  niet alleen solo op het podium maar ook samen met zijn collega’s van De Romeo’s. Met Viva De Romeo’s scoorde deze 3 vrienden hun eerste nr. 1 hit in en mochten ze een eerste gouden plaat ontvangen voor hun Nederlandstalig debuutalbum De Romeo’s in ’t wit. Een jaar later lanceerden De Romeo's hun 2de Nederlandstalig album Feesten in Stijl. Met het nummer Vlaanderen feest winnen De Romeo’s de Zomerhit 2012. Zingen, Lachen, Dansen staat 6 weken lang nummer 1 in Vlaanderen. In deze zelfgeschreven hitsingle zingen De Romeo's samen met hun sympathieke Nederlandse collega Jan Smit, die voor dit nummer de tekst schreef. In 2012 winnen De Romeo’s ook nog een MIA voor populairste groep van Vlaanderen. 2013 zetten ze in met maar liefst 3 Anne Awards. Inmiddels bestaan ze 15 jaar en dat vieren ze met een nieuw album en een reeks grote concerten.

Kortom De Romeo's is een zeer succesvolle formule, die na jarenlang hard werken één van de bekendste groepen van het land is geworden en op bijna ieder groot festival te zien is.

 

Sinds 2011 jaar staan ook Sasha & Davy op de Vlaamse kaart. 

Naast alle optredens die Davy zowel solo als met Sasha als met De Romeo’s verzorgt, legt Davy zich toe op het componeren van nieuwe nummers.

Van het album De Romeo’s op stap zijn er maar liefst 5 titels gecomponeerd door Davy.  Wind in de haren, Vandaag is de dagZomertijd, Dansen en Kaarsje in mijn hart. Het laatste nummer wordt zo gesmaakt door het Vlaamse publiek dat het een hit is geworden voor De Romeo’s zonder dat het ooit een single was.

Naar aanleiding van Davy zijn 40ste verjaardag en zijn vader z’n 60e, componeerde Davy het mooie duet  Samen 100

 

Ondertussen worden De Romeo’s met o.a. "Davyyyyyyy!!!" op een leuke manier geïmiteerd  in het TV programma Tegen de sterren op en blijven De Romeo’s genieten van alle TV en radio optredens. En hun bioscoopfilm H.I.T. ging in maart 2017 in première.

 

Of je Davy Gilles nu solo boekt, als Sasha & Davy of met De Romeo’s: één ding staat vast: Het is altijd leuk en een absolute aanrader.

Biografie Sasha Rosen

Sasha Rosen werd op 28 mei 1978 geboren in Amsterdam. Op vijfjarige leeftijd kwam ze, door haar moeder die musicals schreef en regisseerde, in aanraking met het theater.

Het NKT (Nederlands Kindertheater) bood haar volop de gelegenheid mee te spelen in diverse producties in zowel binnen- als buitenland.

Op haar achttiende ging ze naar het Conservatorium in Alkmaar, waar ze de vooropleiding musical volgde. Ondertussen deed ze auditie voor Jeans. Daar werd ze als jongste ooit aangenomen als zangeres en danseres. Ze werkte mee aan drie verschillende shows en tijdens haar laatste show, Jeans 9, was Sasha vocal captain.

In 2000 werd ze uitgekozen om één van de hoofdrollen in de tv-serie Finals van BNN te spelen. In datzelfde jaar werd ze aangenomen op de befaamde school Guildford School of Acting in Engeland.

Nadat ze haar opleiding succesvol had afgerond, speelde ze diverse hoofdrollen in musicals waaronder o.a. Romeo en Julia, Sneeuwwitje, Mamma Mia!, Grease,  Annie, Notre Dame de Paris en in de openluchtspektakels De Merodes, Marie-Antoinette en Albert 1.

Voor haar rollen in Sneeuwwitje, Mamma Mia! en Grease werd ze genomineerd voor de Vlaamse Musicalprijzen.

 

Verder was ze de zangeres van de Ketnetband en de Studio 100 TV Band en speelde ze een gastrol in de film K3 en het ijsprinsesje en in de tv-series Spoed en Wittekerke. Ook zong ze in de Viage Viage Musical Dinnershow, deed de kinderregie voor de musical Oliver! en presenteerde ze het programma Tandem op RTV. In 2015 speelde ze Ilse in de TV-serie Kattenoog en in 2017 kwam de Romeo's film H.I.T. uit waar ze de vrouwelijke hoofdrol in speelde.

 

In 2011 besloot ze samen met haar man Davy Gilles het duo Sasha & Davy te vormen. Ze hebben samen al zeven succesvolle albums opgenomen en treden zeer regelmatig op.

Maar Sasha treedt ook alleen op. Door haar prachtige stem en sfeer die ze meebrengt, zorgt ze voor een onvergetelijke huwelijksmis of openingsdans. Maar ook tijdens diverse shows of feesten kunt u Sasha Rosen boeken.

0001.jpg
Conquest - Logo - Neg - Outline.jpg
ZIA4-NLW12-103_VRANCKEN_10000.jpeg
Vanguard-logo.jpg
fullsizeoutput_9772.jpeg
CI-MainLogo-RGB.jpg
  • Facebook - White Circle
  • Twitter - White Circle
  • YouTube - White Circle

© 2019 by Sasha & Davy